Schilderen met olieverf

Schilderen met olieverf in de binnenstad van Delft

In deze cursus schilderen we met olieverf naar waarneming of van een foto. Dit is voor beginners en gevorderden.

Als je het voor het eerst doet, dan beginnen we met oefeningen om de materie te voelen. Het smeuïge van olieverf werkt anders dan acrylverf. Je kan zachte overgangen creëren en er langer in doorwerken. Fouten zijn eenvoudig te corrigeren; door de droge onderlaag  kan je de nieuw aangebracht verf eenvoudig verwijderen.

 

Er wordt gewerkt op de klassieke manier, waarbij het schilderij stap-voor-stap wordt opgebouwd. We analyseren het onderwerp en maken een eerste schets. Met de basiskleuren van olieverf maken we een kleurenpalet met verschillende toonwaarden. We leren hoe we eenvoudige correcties kunnen aanbrengen in de compositie, waarbij we letten op de ruimtelijke werking van de vormen en de restvorm. Hoe verder we komen in dit kunstzinnig proces hoe meer we de werking van  olieverf ervaren. 

Er wordt gewerkt op schildersezels en tafel ezels en klein formaat doek (max. 50x60). Tijdens het schilderen doe je veel materiaal kennis op van het gebruik van de verf, mediums en kwasten. Door het volgen van een traditionele manier van schilderen kom je altijd tot een bijzonder resultaat. Je hoeft daarvoor geen talent te hebben. Werken met olieverf is heel plezierig, omdat je lang in de verf kunt doorwerken. Als je wil kan je ook schilderen met acrylverf, je kan alleen tekenen en aquarelleren.

Cursisten die al jaren les van mij hebben gehad zeggen over mij:                

“Marieke is stimulerend, kan het schildersvak goed overbrengen, brengt rust,

heeft een goed oog en sluit goed aan bij het niveau van de cursist.”

 

De lessen zijn op maandagmiddag en dinsdagochtend en vrijdagochtend.

Ik werk in kleine groepjes in mijn atelier in de binnenstad.

De kosten zijn 20 euro per keer, inclusief koffie en alle materialen.

Voor meer informatie of aanmelding kan je mailen naar mariekethiescheffer@hotmail.com of bellen naar 06 2731 6681.