Over mijn werk

De atelierroute en herfstsalon

Tijdens de atelier route van 2017 op 7 en 8 oktober, kan je in Kadmium 1 of 2 olieverfschilderijen zien van een fasinerende onderwater wereld. Vreemde wezens bevinden zich in een diepe donkere ruimte waar eencelligen, kwallen, planten en waterbubbels welig tieren.

In mijn atelier aan het Schuttersveld 31 zijn de ingelijste kleurrijke aquarellen te zien, die ook in het boekje staan. 

Het laatste kleine werk is een leporello van zwart papier, waar met witte krijt een fascinerende onderwaterwereld verschijnt. De kleine fijne tekeningen zijn een bezichtiging waard. 

 

 

Muzikale schetsen

 

Tijdens de atelier route op 15 en 16 oktober 2016 kan je tekeningen komen bekijken, die op muziek zijn gemaakt. In Kadmium zijn er twee te zien, bij mij thuis zijn de andere 20. Het zijn tekeningen die ik afgelopen twee jaar tijdens concerten in het concertgebouw heb gemaakt. Ik ben zelf altijd verrast over de bijzondere tekeningen die tijdens het zaterdagmiddagconcert ontstaan. Soms is het verhaal over de muziek de aanleiding tot een beeld en andere keren reageer ik intuitief op de muziek. Afgelopen zomer heb ik de potloodtekeningen met kleurpotloden ingekleurd. 

Dit werk is weer heel anders als mijn vorig werk, omdat het 100% intuitief is gemaakt. Ander werk van mij is veel rationeler. De grote verscheidenheid die in mijn werk ontstaat vind ik heel boeiend en geeft een enorme vrijheid.