Schilderles Volwassenen

Iedereen is creatief

Ik geef al vijf jaar schilderlessen, meestal schilderen de cursisten met olieverf en anders met acrylverf of goache. 

 

Ik werk in kleine groepen, daardoor kan ik iedere cursist intensief begeleiden. In deze lessen leren we een onderwerp kiezen, een compositie maken, een schets opzetten, de eerste laag aanbrengen, een kleuren palet maken, lichte en donkere partijen aanbrengen, specifieke eigenschappen van olieverf, nat op droog en nat in nat schilderen, textuur aanbrengen met kwast of paletmes.

 

Maar je kan bij mij ook andere technieken uitproberen, zoals fotograferen, filmen of animaties maken, collages maken, werken met papier of textiele werkvormen. Ik heb ook een klein persje waar je ansichtkaarten op kan drukken. Het gaat om het plezier van het bezig zijn en het is altijd goed. Je kan leren, experimenteren en grenzen verleggen. Je ontdekt wat bij jou past. Voor het maken van een animatie  met collage techniek kan je op you tube een voorbeeld bekijken. https://youtu.be/a_fOAe9vqOs

  

 

Misschien denk je dat je niet creatief bent, tot je het toch gedaan hebt.

 

Cursisten die al les van mij hebben gehad zeggen over mij:                

‘Marieke is stimulerend, kan het schildersvak goed overbrengen, brengt rust, heeft een goed oog, sluit goed aan bij het niveau van de cursist.”

 

De kosten zijn voor 10 lessen van twee uur voor 150 euro en 20 euro materiaal kosten. Er is thee en de spullen staan klaar bij binnenkomst. De lessen zijn wekelijks en niet in de schoolvakanties. Als je wil kan je een gratis proefles volgen. 

Je kan aangeven op welk dagdeel je kan, ik stel dan een groepje samen. 

 

 

Heb je belangstelling mail naar mariekethiescheffer@hotmail.com

 

De lessen kunnen ook in het Engels gegeven worden.