Schilderles Volwassenen

cursus schilderen

Sinds september 2018 geef ik schilderles op de VAK op donderdagavond. Je kan je via de website aanmelden. 

Als je onregelmatig les kunt volgen kan je bij mij thuis terrecht opd e dinsdagochtend van 10 -12 uur. 

 

In de lessen schilderen we met olieverf naar waarneming of van een foto. Als je voor het eerst met olieverf schildert kan je een paar oefeningen doen, waarbij je de kleuren en manier van schilderen oefent. Daarna kan je echt beginnen.  

 

Stap voor stap bouwen we het schilderij op. We analyseren het onderwerp en maken een eerste schets. Met de basiskleuren van olieverf maken we een kleurenpalet met verschillende toonwaarden. We leren hoe we eenvoudige correcties kunnen aanbrengen in de compositie, waarbij we letten op de ruimtelijke werking van de vormen en de restvorm. Hoe verder we komen in dit kunstzinnig proces hoe meer we de werking van  olieverf ervaren. 

Er wordt gewerkt op tafel ezels en klein formaat doek.  Tijdens het schilderen doe je veel materiaal kennis op van het gebruik van de verf, mediums en kwasten. Door het volgen van een traditionele manier van schilderen kom je altijd tot een bijzonder resultaat. Je hoeft daarvoor geen talent te hebben. Werken met olieverf is heel plezierig, omdat je lang in de verf kunt doorwerken. Als je wil kan je ook schilderen met acrylverf, je kan alleen tekenen en aquarelleren.

Cursisten die al jaren les van mij hebben gehad zeggen over mij:                

                       “Marieke is stimulerend, kan het schildersvak goed overbrengen, brengt rust, heeft een goed oog en sluit goed aan bij het niveau van de cursist.”

 

De lessen zijn op dinsdag en donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Ik werk in kleine groepjes in mijn atelier in de binnenstad. Voor meer informatie of aanmelding kan je mailen naar mariekethiescheffer@hotmail.com of bellen naar 06 2731 6681.