Schilderles Volwassenen

Iedereen is creatief

Ik geef al vijf jaar schilderlessen, meestal schilderen de cursisten met olieverf en anders met acrylverf.

 

Ik werk in kleine groepen, daardoor kan ik iedere cursist intensief begeleiden. In deze lessen leren we een onderwerp kiezen, een compositie maken, een schets opzetten, de eerste laag aanbrengen, een kleuren palet maken, lichte en donkere partijen aanbrengen, specifieke eigenschappen van olieverf, nat op droog en nat in nat schilderen, textuur aanbrengen met kwast of paletmes. Bij het maken van een kleurpalet letten we op de verschillende toonwaarden van het onderwerp. Daar kan je veel diepte mee aanbrengen in het onderwerp. We werken met de nieuwste geurvrije mediums in een geventileerde ruimte.   

 

Misschien denk je dat je niet creatief bent, tot je het toch gedaan hebt.

 

Cursisten die al les van mij hebben gehad zeggen over mij:                

‘Marieke is stimulerend, kan het schildersvak goed overbrengen, brengt rust, heeft een goed oog, sluit goed aan bij het niveau van de cursist.”

 

De kosten zijn per les 15 euro en 2 euro materiaal kosten.De spullen staan klaar bij binnenkomst en er is thee of koffie. De lessen zijn wekelijks en doorgaans niet in de schoolvakanties. Als je wil kan je een gratis proefles volgen. 

Je kan aangeven op welk dagdeel je kan, ik stel dan een groepje samen. 

 

In de zomervakantie kan je in week 31, 32 of 33 elke dag buiten schilderen in de omgeving van het Schuttersveld. De dagen zijn van 10.00 tot 16.00 uur, de kosten 40 euro per dag inclusief lunch en materiaal. 

 

Heb je belangstelling mail naar mariekethiescheffer@hotmail.com

 

De lessen kunnen ook in het Engels gegeven worden.